Χαλκιδική: Υπερχείλιση ρέματος στην Ολυμπιάδα – Πιθανόν να κινδυνέψουν κατοικίες (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Μεγάλες πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες το βράδυ τον νομό.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, λόγω υπερχείλισης ρεμάτων και συσσώρευσης φερτών υλικών στο οδόστρωμα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο σημείο που βρίσκεται το ρέμα του Μαυρόλακκα στη διάβαση στα Αγγελούδια.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος μιλώντας στη ThessToday.gr είπε: “Έχει υπερχειλίσει το ρέμα και έχουμε πρόβλημα. Είναι σε επιφυλακή τα μηχανήματα έργου αλλά αυτήν την στιγμή που είναι σε έξαρση το φαινόμενο δεν μπορούν να επέμβουν. Είμαστε σε ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να κάνουμε κάτι πολύ έκτακτο, να ενισχύσουμε ενδεχομένως τα τοιχώματα του ρέματος, προκειμένου να αποτραπεί κάτι πολύ χειρότερο. Αυτήν την στιγμή πέφτει πολύ νερό και είναι επικίνδυνο να επέμβουν τα μηχανήματα”.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο, σε λίγη ώρα πιθανόν να κινδυνέψουν κατοικίες. “Αν συνεχίσουν έτσι τα φαινόμενα, μπορεί να κινδυνέψουν”.

Στο σημείο σπεύδει όχημα της πυροσβεστικής, ενώ η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με τους δήμους και τα συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Αστυνομικοί της Τροχαίας βοηθούν για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου-Ιερισσού, στο ύψος των Βραστάμων και στα Πλανά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More