ΧΑΝΘ: Η πρώτη ομάδα μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη με αμαξίδιο

Η ΧΑΝΘ σήμερα ανακοίνωσε την ίδρυση της πρώτης ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την φιλοξενία όπως έχει γίνει ήδη γνωστό της οργάνωσης του 21ου Κυπέλλου Ελλάδος με αμαξίδιο (Final Four).


Του Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Οι ομάδες του Final Four για τις 6 και 7 Δεκεμβρίου είναι ο Άτλας, η Δωδεκάνησος, η Καβάλα και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Σωσσίδης δήλωσε: «Ως ΧΑΝΘ Ελλάδος θέλουμε να μπούμε με όσο περισσότερα αθλήματα αλλά και δραστηριότητες. Η ΧΑΝ Αθηνών έχει προχωρήσει ήδη σε αυτή την κατεύθυνση και θέλουμε να πατήσουμε πάνω σε αυτή την εμπειρία. Η αρχή γίνεται με την ίδρυση της ομάδας μπάσκετ ΧΑΝΘ με αμαξίδιο, ενώ από τη νέα χρόνια θα βρίσκεται και στο πρωτάθλημα. Θα προχωρήσουμε και σε κολύμβηση, τζούντο, τένις, πινγκ πονγκ και αρκετά ακόμη αθλήματα σιγά σιγά. Ελπίζουμε ότι έχουμε προβλέψει τα πάντα και ότι προκύψει είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ότι δυσκολία υπάρξει».

Ενώ ο πρόεδρος της ΧΑΝ Αθηνών, Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε: « Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια μέρα γιορτής η συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα, αλλά μπορούμε να προβληματιστούμε και να βρούμε λύσεις. Οι οικογένειες να ξεπεράσουν τα εμπόδια όπως και οι άνθρωποι που έχουν θέματα αναπηρίας, αυτό είναι το μήνυμα μας.

Τέλος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΟΣΕΚΑ, Δημήτρης Τσιακμάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για το final four, ενώ ανακοίνωσε και την επιλογή της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με ΑμεΑ για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β κατηγορίας μπάσκετ με αναπηρία. «Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία της διοργάνωσης, γιατί οι αθλητές μας είναι σε υψηλό επίπεδο. Επιπλέον, είμαστε αρκετά χαρούμενοι που από την νέα αγωνιστικοί σεζόν οι ομάδες από 16 θα γίνουν 17».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More