Χιλιάδες «μαΐμού» εμφανίσεις ποδοσφαιρικών ομάδων κατέσχεσε το ΣΔΟΕ

Δεκάδες χιλιάδες απομιμητικών εμφανίσεων ελληνικών και ξένων ομάδων ποδοσφαίρου, καθώς και ομάδων του ΝΒΑ κατέσχεσε σε έφοδο του σε τετραόροφο κτίριο και αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο στην Αττική το ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από ενδελεχή έρευνα, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους στις εγκαταστάσεις εταιρείας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων. Εντός των χώρων βρίσκονταν πλήθος εμπορευμάτων –αθλητικές εμφανίσεις που έφεραν πλαστά σήματα διαφόρων εταιρειών– ομάδων ή το σχέδιο τους αποτελεί αντικείμενο κατοχύρωσης βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Κατασχέθηκαν συνολικά 82.612 τεμάχια αθλητικών εμφανίσεων και συγκεκριμένα:

– 59.847 τεμ. φανέλες διαφόρων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και των πιο δημοφιλών ομάδων ποδοσφαίρου της χώρας μας και των άλλων χωρών της Ευρώπης, καθώς επίσης και ομάδων του NBA.
– 10.560 σετ (φανέλα και σορτσάκι) αθλητικών εμφανίσεων ομάδων.
– 7.610 τεμ. σορτσάκια ομάδων.
– 3.345 τεμ. φούτερ ομάδων.
– 1.250 τεμ. λοιπά είδη (κάλτσες, καπέλα κ.λ.π.).

Επίσης, 1.880 τεμ. διαφόρων ειδών παρέμειναν στην επιχείρηση, υπό μεσεγγύηση. Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα μεταφέρθηκαν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης, όπου και καταστράφηκαν.

Για όλα τα κατασχεμένα προϊόντα ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι των σημάτων και έχουν αποστείλει βεβαιώσεις–πραγματογνωμοσύνες, σύμφωνα με τις οποίες τα σήματα που έφεραν τα ανωτέρω προϊόντα, ήταν απομιμητικά. Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, συνολικά στο ποσό των 2.412.931 ευρώ. Οι αναλογούντες δασμοί κ.λ.π. φόροι θα προσδιοριστούν από το Τελωνείο Αθηνών.

Συνελήφθη ένας Έλληνας υπήκοος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More