Χριστούγεννα με την Athens Walking Stories

Η πολιτισμική σύμπραξη Athens Walking Stories παρουσιάζει για τις γιορτές των Χριστουγέννων δύο δράσεις που αφορούν δυο κορυφαίους πυλώνες του νεοελληνικού πολιτισμού – και την σχέση τους με τον βαθύτερο πυρήνα της χριστουγεννιάτικης γιορτής. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μέσα από την στοχαστική οπτική του συγγραφέα Σταύρου Ζουμπουλάκη και ο Μάνος Χατζηδάκης μέσα από την εξονυχιστική έρευνα του δημοσιογράφου Φώτη Απέργη αποκαλύπτονται στα μάτια μας ολοζώντανοι διαρκώς επίκαιροι και παντοτινά επιδραστικοί στον 21ο πρώτο αιώνα.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

Χορός με τη σκιά του Μάνου Χατζηδάκη: Άγνωστες λεπτομέρειες και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο του κορυφαίου συνθέτη

Η κατά Χατζιδάκι «σιωπηλή γέννηση του Χριστού» και το ξεχασμένο χριστουγεννιάτικο ορατόριο των Δεκεμβριανών. Η πολιτική διάσταση της ιστορικής διάλεξης για το ρεμπέτικο στη μεταπολεμική Αθήνα. Ο λήσταρχος Μπαρμπούλας στην «Οδό Ονείρων». Το τανγκό με τη Μαρί Μπελ στο Παρίσι. Και άλλα πολλά, σε μια πρωτότυπη συνάντηση με τον δημοσιογράφο Φώτη Απέργη, με τον ρυθμό μιας ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής.

Χώρος: «Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ», Πλουτάρχου 22, Ώρα: 7μμ με 9μμ. Συμμετοχή: 12 ευρώ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Αναζητώντας στους δρόμους της Αθήνας τα Χριστούγεννα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Ο συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης, ακολουθώντας πάντα τα βήματα του Παπαδιαμάντη στην Αθήνα, εμπλουτίζει την αφήγησή του με αναφορές στα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του συγγραφέα τα οποία έχουν μια σημαντική θέση μέσα στο έργο του.

Σημείο συνάντησης: Εκκλησάκι Αγίου Ελισαίου, στάση μετρό Μοναστηράκι, Ώρα: 11:00 πμ.

Συμμετοχή: 15 ευρώ

Κρατήσεις στα email: info@athenswalkingstories.com
Πληροφορίες: 6978186901 & 6937160705

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More