Χρυσίδου: “Έχω τάξει πράγματα που νόμιζα ότι θα μπορέσω να καταφέρω, αλλά δεν έγιναν”

Για τη σημασία που έχουν οι “Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου” για τη Θεσσαλονίκη, μίλησαν οι συντελεστές της διοργάνωσης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ η Έλλη Χρυσίδου έκανε το δικό της απολογισμό ως αντιδήμαρχος πολιτισμού, σημειώνοντας πως υπήρχαν πράγματα που “έταξε” αλλά δεν κατάφερε να υλοποιήσει.

Η Έλλη Χρυσίδου, τόνισε πως παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, ο δήμος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ περισσότερα από όσα πίστευαν ότι ήταν εφικτό.

“Ξεκινήσαμε με την άποψη ότι ο δήμος δεν μπορεί να είναι “παραγωγός”, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργεί ως μια πλατφόρμα υποστήριξης φορέων και ομάδων του πολιτισμού”.

Παράλληλα, η κ. Χρυσίδου, εκτίμησε πως το πλέον σημαντικό που κατάφερε η νυν διοίκηση είναι να “ανοίξουν συνεργασίες μεταξύ πολλών φορέων του πολιτισμού”, ενώ ως “αδυναμία” που εντόπισε στο έργο της μέχρι σήμερα σημείωσε πως δεν κατάφερε να υλοποιήσει κάποια πράγματα που “έταξε”.

“Οι διαδικασίες που υπάρχουν στο δημόσιο είναι σφιχτές. Έδωσα ελπίδες και υποσχέσεις που νόμιζα ότι μπορούσα να καταφέρω αλλά τελικά δεν περνάνε όλα από το δικό μου χέρι. Μεσολαβούν και άλλοι παράγοντες”.

“Θεωρώ και πιστεύω ότι η επόμενη διοίκηση θα κρατήσει τα καλά που εδραιώσαμε και από εκεί και πέρα θα βάλει τη δική της σφραγίδα. Εύχομαι να είναι στην ίδια κατεύθυνση υποστήριξης και όχι “ενίσχυσης”, καθώς οι καλλιτέχνες δε θέλουν φιλοδωρήματα, θέλουν κάποιος να είναι κοντά τους και μια σκηνή για να παίζουν. Αυτό πρέπει να φροντίζει ο δήμος να τους παρέχει”, είπε χαρακτηριστικά.

Μένοντας στο κομμάτι ότι κάθε ομάδα χρειάζεται ένα χώρο για να παρουσιάζει το έργο της στο κοινό, ανέφερε πως σε συνεργασία με την Επιτροπή Θεάτρου, αποφασίστηκε να “πριμοδοτηθούν” τρεις ομάδες οι οποίες ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε, στις οποίες θα παραχωρηθεί το θέατρο “Άνετον” για να συνεχίσουν τις παραστάσεις τους.

Ωστόσο τόσο η κ. Χρυσίδου όσο και η Γιάννα Τσόκου, πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου επισήμαναν πως χρειάζονται να γίνουν ακόμα πολλά πράγματα για τη διαχείριση του “Άνετον”.

“Το Νοέμβριο, βρήκαμε κάποια χρήματα που περίσσεψαν τα οποία και θα πήγαιναν στην ανακαίνισή του. Ωστόσο στο δήμο προέκυψαν άλλες ανάγκες με την ανακάλυψη των γραμμών του τραμ στην Αγίου Μηνά και δεν μπόρεσε να γίνει η ανακαίνιση. Ωστόσο ανά τα χρόνια, αυτή η σκηνή έχει αναδείξει σπουδαίες ομάδες”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More