Ψυχογιός: Η κοινωνία θα αποτρέψει τη διολίσθηση στο προσφυγικό

Ο κος Ψυχογιός ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο λόγος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κύριου Χρυσοχοΐδη ότι “θα καθαρίσουν οι πόλεις” πηγαίνει τη χώρα πίσω στη διετία 2012-2014 οπότε η χώρα καταδικάστηκε για παρόμοιες πρακτικές έξαρσης αστυνομικής βίας. Διερωτήθηκε από ποιους ακριβώς σκοπεύει η κυβέρνηση να καθαρίσει τις πόλεις.

Από πρόσφυγες και μετανάστες, από τις οροθετικές γυναίκες, από τους φοιτητές που θέλουν κάνουν συνέλευση στη σχολή τους ή από την 22χρονη που εξευτελίστηκε από αστυνομικούς. Θύμισε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε σαφή προσανατολισμό στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος με στοχευμένες επιχειρήσεις.

Tόνισε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ με το κείμενο του προϋπολογισμού, πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της η Κυβέρνηση δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς. Απογοητεύει όλους εκείνους που την εμπιστεύτηκαν, πιστεύοντας στις προεκλογικές δεσμεύσεις για άμεση ελάφρυνση των βαρών από όσους επωμίστηκαν δυσανάλογα βάρη στα χρόνια της κρίσης και της ύφεσης.

Σε σχέση με το βασικό χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού είπε πως η Κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια νεοφιλελεύθερη συνταγή που οδήγησε τη χώρα στην περίοδο των μνημονίων και της χρεοκοπίας. Κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και δίνει φοροελαφρύνσεις μόνο στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στη μεταναστευτική πολιτική κατηγόρησε την Κυβέρνηση για απουσία οποιουδήποτε αποτελεσματικού σχεδιασμού. Κατέδειξε ότι δίνονται υπεραξουσίες που υπερβαίνουν αυτές του Υπουργού στον πρόσφατα θεσμοθετημένο Εθνικό Συντονιστή για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Τόνισε ότι αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση, διαπιστώνοντας ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης αντιβαίνει στις Οδηγίες, απέρριψε το ακροδεξιάς κοπής σχεδιασμό της για φυλακές προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου. Οι κυβερνόντες αντί να αντιληφθούν το ανεφάρμοστο του σχεδίου τους και το βαθμό στον οποίο εκθέτουν τη χώρα με την καταπάτηση δικαιωμάτων που ετοιμάζουν, μεταφέρουν μια δαπάνη που, εδώ και χρόνια, καλύπτεται με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον εθνικό προϋπολογισμό.

Συμπλήρωσε ότι για το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών δεν έχει γίνει κάποια αναφορά από το αρμόδιο υπουργείο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, είπε πως η κοινωνία θα αποτρέψει το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους και τη διολίσθηση στο προσφυγικό που σχεδιάζει η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μαζί με το λαό στους αγώνες εντός και εκτός Βουλής.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More