Ωραιόκαστρο: Η κάρα του Α. Παρθενίου προστάτη των καρκινοπαθών στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Στα πλαίσια της πανηγύρεως της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης των Ιβήρων, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαΐου, θα έχουμε την τιμή και την μεγάλη ευλογία να υποδεχθούμε στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου την τίμια κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού, ο οποίος είναι ο προστάτης των ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ. Οι ιερές Ακολουθίες θα διεξαχθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Σάββατο 18 Μαΐου, 7μ.μ. Υποδοχή της τίμιας κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου από την Ι. Μονή Παναγίας Μακρυμάλλη Ευβοίας, στο προαύλιο του Ι. Ναού. Θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
  • Κυριακή 19 Μαΐου, 7π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

7μ.μ. Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο για τους καρκινοπαθείς.

  • Δευτέρα 20 Μαΐου, 7:30π.μ. Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο. Στις 12 το μεσημέρι Δέηση και αναχώρηση του ιερού Λειψάνου.

 

  • Ο Ναός θα παραμείνει ανοικτός το Σάββατο 18/5 έως τις 12 το βράδυ, την Κυριακή 19/5 από τις 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και την Δευτέρα 20/5 από τις 7:30 το πρωί μέχρι την αναχώρηση του ι. Λειψάνου.
  • Στις 18 και 19/5 θα λειτουργήσει στην αυλή του Ναού μας Ανθοέκθεση.
  • Στις 19/5 το πρωί, μετά τη Θ. Λειτουργία, θα λειτουργήσει στην αυλή του Ναού μας Ενοριακό Ζαχαροπλαστείο με πλούσια αλμυρά και γλυκά εδέσματα.
Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More