Ωραιόκαστρο: ”Μαθητές” εξαπάτησαν ηλικιωμένο μαζεύοντας χρήματα για εκδρομή

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, 20χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητείται 24χρονος συνεργός του, οι οποίοι προσποιούμενοι ότι είναι μαθητές και μαζεύουν χρήματα για σχολική εκδρομή απέσπασαν χρηματικό ποσό από 61χρονο, πουλώντας ημερολόγιο τοίχου.Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ημερολόγιο τοίχου και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση εγκληματικής πράξης, ενώ σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του αντιστάθηκε σθεναρά.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γ.Α.Δ.Θ. εφιστά την προσοχή στους πολίτες για την αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών απάτης με το πρόσχημα συνδρομών, η οποία συνίσταται στην έκδοση από τους δράστες πακέτων συνδρομών για κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα ή διάφορα σωματεία (π.χ. αναπήρων, τυφλών κλπ) και στην εκμετάλλευση της ευαισθησίας που επιδεικνύουν οι πολίτες σε τέτοιου είδους ζητήματα, με αποτέλεσμα να συνεισφέρουν οικονομικά στις πρωτοβουλίες αυτές.

Επισημαίνεται ότι οι περιπτώσεις αυτές (έρανοι, διάθεση εισιτηρίων κλπ) πρέπει να διέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και ως εκ τούτου τα εισπρακτικά μπλοκ πρέπει να είναι σφραγισμένα νομοτύπως. Σε κάθε άλλη περίπτωση, πρόκειται προφανώς για υπόθεση απάτης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More