Ωραιόκαστρο: Παρέμβαση Θ. Ματσουκατίδη για τις μεταδημοτεύσεις

Για τα εμπόδια που συναντούν οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου στη διαδικασία της μεταδημότευσης, έκανε λόγο στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Θεόδωρος Ματσουκατίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “αν.ά.σα”.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε, είναι πολύ σημαντικό η διοίκηση ενός δήμου να πείθει τους κατοίκους του για τα οφέλη της μεταδημότευσης στο δήμο όπου διαμένουν και να διευκολύνει με απλές διαδικασίες την ενέργεια αυτή.

“Πραγματικά με προβλημάτισε ότι πολλοί κάτοικοι που προσπάθησαν να κάνουν μεταδημότευση βρήκαν ως εμπόδιο στην διαδικασία την παρερμήνευση του νόμου από τον ίδιο το δήμο. Για το λόγο αυτό, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, κατέθεσα ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη της παρερμήνευσης του νόμου, μιας και σε προηγούμενη επαφή με το δήμαρχο και το δημοτικό σύμβουλο κ. Καρύδη, δεν υπήρξε ανταπόκριση”.

“Στο δημοτικό συμβούλιο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Κοϊτσίδης, αφού συμφώνησε μαζί μου για την ερμηνεία του νόμου, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δοθεί η εντολή να δέχονται οποιοδήποτε προσφιλές μέσο αποδεικνύει την κατοικία κάποιου στο Ωραιόκαστρο για πάνω από 2 έτη”.

Ο κ. Ματσουκατίδης δήλωσε πως η κίνηση αυτή είναι για το συμφέρον του δήμου και ελπίζει οι διαδικασίες να ξεκινήσουν άμεσα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More