Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποκτήσετε αστραφτερό χαμόγελο

Ένα από τα ισχυρότερα όπλα ομορφιάς είναι το όμορφο, υγιές και λαμπερό χαμόγελό μας.

Συχνά όμως, δε μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιες συνήθειες της καθημερινότητας, μπορούν να βλάψουν την οδοντοστοιχία μας.

Ακολουθούν όλα τα απαραίτητα tips, που θα διατηρήσουν ή που θα σας κάνουν να αποκτήσετε υγιή και όσο το δυνατόν λευκότερα τα δόντια.

 • Φρόντισε να βουρτσίζεις τα δόντια σου καθημερινά, μετά από κάθε γεύμα ή τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα.
 • Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και η οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιείς. Οι σκληρές βούρτσες, καταστρέφουν όχι μόνο το σμάλτο των δοντιών σου, αλλά και τα ούλα, οπότε είναι καλό να προμηθευτείς μία μαλακή ή μέτρια οδοντόβουρτσα. Μία ακόμα καλύτερη λύση είναι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, με την οποία μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα και με την κανονική οδοντόβουρτσα. Όμως, η ηλεκτρική θα σε βοηθήσει λίγο παραπάνω, αφού είναι σχεδιασμένη να καθαρίζει αποτελεσματικά, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία, αφαιρώντας την πλάκα από τα δόντια σου, χωρίς να απαιτεί από εσένα ιδιαίτερο κόπο.
 • Να θυμάσαι ότι ο σωστός χρόνος βουρτσίσματος των δοντιών είναι τουλάχιστον δύο λεπτά.
 • Μη ξεχνάς να αλλάζεις την οδοντόβουρτσα σου. Πρέπει να αντικαθιστάς την οδοντόβουρτσα σου κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες.
 • Μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού και κόκα κόλα, καθώς αυτά λεκιάζουν αρκετά τα δόντια. Αντιθέτως, προτίμησε τρόφιμα όπως τα αχλάδια, τα μήλα, τα καρότα και το σέλινο, τα οποία βοηθούν στον αποχρωματισμό.
 • Η μαγειρική σόδα είναι το πιο αποτελεσματικό τρικ για την λεύκανση των δοντιών σου.
  Έχει την ιδιότητα να λειαίνει την επιφάνεια του δοντιού και να αφαιρεί τους λεκέδες, αλλά δεν επιτρέπεται να την χρησιμοποιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί μπορεί να καταστρέψεις την αδαμαντίνη των δοντιών σου και τελικά τα δόντια σου να φαίνονται πιο «θαμπά». Μία σπιτική πάστα με λεμόνι και μαγειρική σόδα είναι η ιδανική λύση!
 • Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα.Η χρήση οδοντικού νήματος πριν το βούρτσισμα, βοηθά στο να βουρτσίζεις τα δόντια σου πιο αποτελεσματικά, καθώς αφαιρεί τα τρόφιμα που παγιδεύονται ανάμεσα στα δόντια.
 • Μη μασάς πάγο.Η συγκεκριμένη συνήθεια παρατηρείται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και μπορεί να σου φαίνεται ακίνδυνο, όμως αυτή η ασυνείδητη πράξη μπορεί να προκαλέσει στα δόντια σου μικρές ρωγμές, οι οποίες είναι πιθανό να μεγαλώσουν με την πάροδο του χρόνου.
 • Σταμάτα να ανοίγεις πράγματα με τα δόντια σου.Πολύ συχνά, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, όταν σκεφτόμαστε ή προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε κάτι, δαγκώνουμε αντικείμενα. Αυτή η κακή συνήθεια ασκεί πίεση στα δόντια, οδηγώντας σε ανεπιθύμητα σπασίματα.
 • Σίγουρα, είναι πιο εύκολο για όλους μας να αγοράζουμε φθηνές οδοντόκρεμες, επειδή σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ακριβής και φθηνής οδοντόκρεμας. Όμως, οι περισσότερες περιέχουν γλυκερίνη, που μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. H γλυκερίνη αφήνει ένα “φιλμ” πάνω στα δόντια, που αποτρέπει τη φυσική τους ικανότητα για αναδόμηση. Άρα, πρέπει να δίνεις μεγάλη προσοχή στο είδος της οδοντόκρεμας που αγοράζεις.
 • Τέλος, βάλε τέλος στους φόβους σου για τον οδοντίατρο. Ο οδοντίατρος είναι ο μόνος που γνωρίζει το καλό των δοντιών σου και πρέπει να τον επισκέπτεσαι τακτικά.

Πηγή: be2live.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More