4 συστατικά που πρέπει αυστηρά να αποφεύγεις αν έχεις λιπαρό δέρμα

Η ζωή με λιπαρό και ευαίσθητο δέρμα απαιτεί από εσάς να είστε εξαιρετικά προσεκτικές με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το δέρμα σας. Ένα μικρό λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο ξέσπασμα σε ολόκληρο το πρόσωπο. Μερικές φορές, ακόμη και ακολουθώντας μια αυστηρή ρουτίνα ομορφιάς με τα σωστά προϊόντα, δεν αρκεί για να δείτε διαφορά.

Αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται ορισμένα συστατικά που κρύβονται στα προϊόντα ομορφιάς σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια είναι αυτά τα συστατικά και να τα αποφύγετε από σήμερα κιόλας.

1) Λάδια

Γνωρίζουμε καλά πως φυσικά έλαια όπως λάδι καρύδας ή αμυγδάλου έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στην περιποίηση προσώπου. Αλλά ακόμα και τα φυσικά πράγματα έχουν παρενέργειες. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα θα πρέπει σίγουρα να αποφύγετε τη χρήση των ελαίων αυτών.

2) Τεχνητά αρώματα

Αν έχετε δέρμα με τάση για λιπαρότητα τότε θα πρέπει να μείνετε μακριά από προϊόντα που περιέχουν τεχνητά αρώματα. Είναι γνωστό πως φράζουν τους πόρους και είναι αρκετές φορές αιτία αλλεργικών αντιδράσεων.

3) Αλκοόλη

Αν τα προϊόντα μακιγιάζ σας περιέχουν αλκοόλη σίγουρα αφαιρούν την φυσική υγρασία του δέρματός σας με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται ολοένα και πιο λιπαρό.

4) Σιλικόνη

Η σιλικόνη είναι ένα ακόμη συστατικό που οι άνθρωποι με λιπαρό δέρμα πρέπει να αποφεύγουν. Τα primer είναι ένα προϊόν που συνήθως περιέχει σιλικόνη. Αυτό μπορεί να αφυδατώσει σοβαρά το δέρμα σας, καθώς και να φράξει τους πόρους. Ωστόσο, αν ψάχνετε για ένα καλό primer για τον τύπο του δέρματός σας, αναζητήστε προϊόντα, που έχουν ενυδατικές ιδιότητες όπως το υαλουρονικό οξύ.

 

Πηγή:plus.queen.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More