5 βασικοί κανόνες μακιγιάζ για εσένα που πέρασες τα 40

Οι γυναίκες είναι όμορφες σε κάθε ηλικία. Ας μιλήσουμε όμως γι’ αυτές που διανύουν τη 10ετία των 40 αλλά και των 50. Αγαπούν τον εαυτό τους και είναι συμφιλιωμένες με τον χρόνο που περνά. Είναι γεμάτες εμπειρίες, δημιουργικές και πιο σέξι από ποτέ.

Οι γυναίκες 40+ είναι απροσδιόριστης ηλικίας. Γνωστές πλέον και ως «perennials» (η μετάφραση στα ελληνικά είναι «αιωνόβιοι»), όπως τους πρωτοαποκάλεσε η 49χρονη Gina Pell, Αμερικανίδα επιχειρηματίας με δράση στο διαδίκτυο και ιδρύτρια του thewhatlist.com, είναι οι σαραντάρες που δεν τους αντιπροσωπεύει η ημερομηνία γέννησής τους. Με άλλα λόγια, αυτές -και αυτοί- που ακόμα «βράζει το αίμα τους», που έχουν διάθεση για ζωή και επιθυμία να εξερευνήσουν ακόμα περισσότερα μονοπάτια της, που παίρνουν επαγγελματικά ρίσκα, που ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο και στην τεχνολογία και που κάνουν παρέα με ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Τι κάνουν όμως στο μακιγιάζ τους οι γυναίκες που διανύουν την 5η δεκαετία της ζωής τους; Τι αποφεύγουν δια ροπάλου;

Υπάρχουν 5 βασικά Dos and Don’t ομορφιάς που πρέπει να ακολουθείς αν κι εσύ είσαι άνω των 40:

1. Καθώς μεγαλώνεις, το πιο βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι το less is more.

Όσο λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ χρησιμοποιείς, τόσο το καλύτερο. Ένα κραγιόν για παράδειγμα, μπορεί να κάνει θαύματα. Να σου δώσει υπέροχα κόκκινα χείλη και ζωηρό χρώμα στα μάγουλα.

2. Μην φοράς μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες.

Η εφαρμογή στις κάτω βλεφαρίδες μπορεί να κάνει τα μάτια να φαίνονται αλήθωρα, ενώ τραβά όλη την προσοχή στους μαύρους κύκλους.

3. Βρες ένα κραγιόν σταθερό που δεν εισχωρεί στις λεπτές γραμμές -ειδικά του πάνω χείλους.

Φρόντισε να μην είναι ματ. Σε αυτή την ηλικία χρειάζεσαι ενυδάτωση και λάμψη. Μην φοβηθείς τα έντονα χρώματα, αλλά απόφυγε το nude.

4. Μην προσπαθείς να διατηρήσεις τα φρύδια που είχες όταν ήσουν 20.

Τα φρύδια αραιώνουν όσο μεγαλώνεις. Μην προσπαθείς να τα γεμίσεις εντελώς, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον κακό. Και εδώ όσο λιγότερο τα πειράζεις τόσο το καλύτερο.

5. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση.

Χρησιμοποίησε προϊόντα που κλειδώνουν στην υγρασία στο δέρμα του προσώπου. Ευτυχώς στην αγορά υπάρχουν πολλά και καλά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More