5 πράγματα για το αντηλιακό που πρέπει να γνωρίζεις

Το ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό και ΟΧΙ μαυριστικό λάδι στον ήλιο το ξέρεις (ακόμα και αν δεν το κάνεις). Εμείς ωστόσο δεν θα σταματήσουμε να σου το λέμε ξανά και ξανά και ξανά, οριακά μέχρι να βαρεθείς γιατί θέλουμε να είσαι προστατευμένη όλες τις ώρες και ανά πάσα στιγμή. Όταν λέμε όμως όλες τις ώρες και ανά πάσα στιγμή δεν το λέμε έτσι απλά, το εννοούμε. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να φοράς αντηλιακό και δεν το κάνεις. Υπάρχουν φορές που δεν το φοράς καν σωστά και άλλες που ξεχνάς πολύ σημαντικά σημεία. Η λίστα είναι τεράστια όμως και δεν θέλουμε να σε κουράσουμε.

Θέλουμε μόνο να σου τονίσουμε τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς για την αντηλιακή σου προστασία και θα τα βρεις στην παρακάτω gallery. Ο ήλιος είναι υπέροχος και κάθε χρόνο, ανυπομονούμε για το καλοκαίρι και τις διακοπές και το παιχνίδι στη θάλασσα. Τα πράγματα δεν είναι όμως τόσο απλά ούτε τόσο αθώα αλλά, κυρίως, δεν έχουν να κάνουν μόνο με το καλοκαίρι! Σταμάτα λοιπόν να συνοφρυώνεσαι, άσε κάτω το λάδι και πιάσε το SPF… ναι, ακόμα και όταν έχει συννεφιά.

SPF ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Το ότι βρίσκεσαι κλεισμένη στο σπίτι σου μία ηλιόλουστη μέρα δεν σημαίνει πως οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου δεν θα φτάσουν ως το δέρμα σου. Είτε καθίσεις στο μπαλκόνι, σε κάποιο παράθυρο ή απλά αν βγάλεις το σκυλάκι σου στον κήπο, ο ήλιος θα φτάσει ως εσένα και πρέπει να είσαι προστατευμένη. Το αντηλιακό άρα πρέπει να σου γίνει πρωινή συνήθεια, όπως το πλύσιμο των δοντιών.

SPF KAI ME ΣΥΝΝΕΦΙΑ. Οι ακτίνες του ήλιου που προκαλούν φθορά στην επιδερμίδα περνούν τα σύννεφα. Δεν μας καίνε αλλά βλάπτουν γι᾽αυτό δεν έχει σημασία αν έξω είναι χαρά Θεού ή μουντή μέρα όπως η σημερινή. Το αντηλιακό πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής σου ρουτίνας ακόμα και τον χειμώνα. Είπαμε, σα να πλένεις τα δόντια σου.

SPF ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ. Τα χείλη είναι το σημείο που ξεχνάμε περισσότερο από όλα, κυρίως όταν είμαστε στην παραλία. Ένα lip balm με φίλτρα προστασίας λοιπόν δεν πρέπει να λείπει από καμία τσάντα, ούτε και από αυτή που παίρνεις μαζί σου στη θάλασσα.

SPF ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. Και στα πόδια αν φοράς κάτι κοντό. Δεν προστατεύουμε μόνο το πρόσωπό μας όταν βγαίνουμε για μία βόλτα στον ήλιο αλλά όλα τα σημεία που είναι εκτεθειμένα σε αυτόν. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βάζεις αντηλιακό στα χέρια και τα πόδια σου και να μην ξεχνάς τις παλάμες και τις πατούσες σου.

SPF ΣΥΧΝΑ. Με το να βάλεις μία φορά αντηλιακό το πρωί δεν καταφέρνεις τίποτα. Πρέπει να ανανεώνεις την προστασία σου κάθε περίπου 2 ώρες γι᾽αυτό μην το ξεχνάς. Ευτυχώς υπάρχουν τα αντηλιακά mist που μπορούν να κάνουν τη δουλειά αυτή πιο εύκολη… Αρκεί να το θυμάσαι!

Πηγή: queen.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More