«Πυγολαμπίδες»: Οι γονείς γίνονται και πάλι παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Οι «πυγολαμπίδες» είναι ένας οδηγός ελεύθερου χρόνου και εκπαίδευσης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, ο οποίος μεταξύ άλλων μας βοηθάει να γνωρίσουμε την πόλη μας καλύτερα και να τη δούμε με πιο δημιουργικό μάτι!

Τις «πυγολαμπίδες» δημιούργησε με αγάπη και μεράκι η Ιωάννα Σεραφειμίδου το 2009, μεγαλώνοντας τες και δημιουργώντας μια φιλική ιστοσελίδα για οικογένειες. «Ξεκίνησε σαν χόμπι, καθώς ήθελα να συνδέσω τους δημιουργικούς χώρους που υπήρχαν τότε στη Θεσσαλονίκη με τους γονείς αυτή της πόλης, που δεν ήξεραν πως να περάσουν το χρόνο τους με τα παιδιά», εξηγεί στο ThessToday.gr η Ιωάννα.

Στις «πυγολαμπίδες» οι γονείς μπορούν να βρουν όλους τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη πχ ΚΔΑΠ ή χώρους άθλησης κλπ, εκδηλώσεις, δραστηριότητες, χόμπι, αλλά και γενικά άρθρα ψυχολογίας, εκδρομών ή ακόμα και κατασκευών, ανάλογα την ηλικία των παιδιών. Επί πρόσθετα, δημιουργικές ιδέες μπορούν να βρουν και μέσω Instagram καθημερινά.

https://www.instagram.com/p/B-vzkmDpcgu/

«Η ιστοσελίδα φτιάχτηκε για γονείς. Προβάλλουμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες, ώστε να καταλάβουν οι γονείς πόσο ωραίο είναι να γίνονται και οι ίδιοι παιδιά», ανέφερε η Ιωάννα Σεραφειμίδου τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος που περνούν οι ίδιοι με τα παιδιά τους μέσα από δραστηριότητες.

«Οι δυο πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνω από τους γονείς, είναι τα πάρτι και που μπορούμε να κάνουμε ένα διαφορετικό πάρτι, καθώς και οι κατάλληλοι προορισμοί για εκδρομές και εξορμήσεις. Επίσης, αυτό που παρατηρώ είναι ότι οι γονείς ταυτίζονται μαζί μου, γιατί είμαι και η ίδια μητέρα και ψάχνουν ωραίες ιδέες για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα», επισήμανε η ίδια.

Πόσο φιλική με τα παιδιά είναι όμως η Θεσσαλονίκη; 

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου πριν λίγο καιρό σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν έναν οδηγό για την πόλη και τις οικογένειες που κινούνται σ’ αυτή, είτε ως τουρίστες, είτε ως μόνιμοι κάτοικοι, αναδεικνύοντας την πληθώρα δραστηριοτήτων που υπάρχουν.

«Η Θεσσαλονίκη είναι φιλική προς τα παιδιά και τις οικογένειες, γιατί είναι πολύ μικρή, είναι πολύ ηλιόλουστη, έχει πολύ μικρές διαδρομές και μπορεί μια οικογένεια τουριστών με ευκολία να την περπατήσει. Για τους ντόπιους υπάρχουν ωστόσο κάποιες μικρές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα κάποιες υποδομές» τόνισε η Ιωάννα και πρόσθεσε «τα τελευταία χρόνια, γίνονται εκδηλώσεις για παιδιά και φυσικά υπάρχουν και τα θεματικά πάρκα».

Στην φιλική πλευρά της πόλης ως προς τα παιδιά, η Ιωάννα συμπεριλαμβάνει και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα εστίασης, αλλά και την παροχή παιδικών menu ή ειδικών καθισμάτων για παιδιά κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Καραντίνα και παιδιά: Τι αναζητούν οι γονείς;

Κατά τη διάρκεια της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης της καραντίνας, σύμφωνα με την Ιωάννα «οι γονείς ψάχνουν ιδέες για να κάνουν απλά πράγματα στο σπίτι. Ιδέες που δεν είναι πολύπλοκες και δεν απαιτούν πολλά υλικά. Επίσης, αυτό που νομίζω ότι ψάχνουν πιο πολύ είναι η ψυχολογική υποστήριξη! Χρειάζονται κάποιες συμβουλές δηλαδή, για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση».

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου υπογράμμισε ότι χαρούμενοι γονείς=χαρούμενα παιδιά και αυτός είναι ο στόχος της, μέσα από τις «πυγολαμπίδες»!

γονείςΘεσσαλονίκηΙωάννα Σεραφειμίδουοικογένειαπαιδιάπυγολαμπίδες