Oι 4 τυχεροί που κέρδισαν από ένα βιβλίο

Τώρα το καλοκαίρι στη παραλία, στο ταξίδι στις διακοπές διαβάστε.

οι τυχεροί είναι:

Giannis Lampropoulos
Stella Apostolou
Efi Papa
Άντζελα Τριανταφυλλίδου

Καλή ανάγνωση

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκδοτικό οικο για να παραλάβετε τα βιβλία σας.

Διεύθυνση Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 49, Κέντρο,
Δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά,
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54 631

Διεύθυνση Αθηνών
Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη
Εξάρχεια, Αθήνα, Τ.Κ. 10 681

Τηλεφωνικό κέντρο 2311 27 28 03 | 21 10 12 6900

Ώρες γραφείου 9:30 – 17:30 (Δευτέρα με Παρασκευή)

Email επικοινωνίας info@iWrite.gr

Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ατλαντίδα , 9560 π.Χ.

Λίγο πριν βυθιστεί η Ατλαντίδα, ο Μέγας Αρχιερέας της καταφέρνει να σώσει και να παραδώσει προς φύλαξη στο ιερατείο της Σάιδας στην Αίγυπτο το μεγαλύτερο μυστικό όπλο της αρχαιότητας: το ιερό δαχτυλίδι με τις υπερφυσικές ιδιότητες που είχε χαρίσει ο Ποσειδώνας στον γιο του, Άτλαντα, μαζί με τον αρχαίο πάπυρο που εξηγούσε τη λειτουργία του.

Αίγυπτος , 362 π.Χ.

Ο Φαραώ Νεκτανεβώ αποσπά το δαχτυλίδι από τον Αρχιερέα της Σάιδας και καταφεύγει στην Πέλλα της Μακεδονίας, όπου το δωρίζει αργότερα στον Μεγάλο Αλέξανδρο, μαζί με τον επεξηγηματικό πάπυρο. Τα δώρα βοηθούν τον Αλέξανδρο να κατακτήσει τον κόσμο.

Μεγαλώνοντας, και πριν μπει ακόμα στην εφηβεία, ο Αλέξανδρος είχε μυηθεί στα Καβείρια μυστήρια από τη μητέρα του. Γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας των άστρων, κάθε συμπαντικό μυστήριο και το σημαντικότερο. Πριν τον παραλάβει ο δάσκαλός του Αριστοτέλης για να τον διαπαιδαγωγήσει, ο Αλέξανδρος φορούσε στο χέρι του το ιερό δαχτυλίδι. Γνώριζε μάλιστα τις ιδιαίτερες δυνάμεις του , αλλά και πώς να τις χρησιμοποιεί…

Λίγο πριν πεθάνει, ο Αλέξανδρος στέλνει τον πάπυρο στον δάσκαλό του, τον Αριστοτέλη, ενώ μετά το θάνατό του, ο Πτολεμαίος εξασφαλίζει τη σορό του μεγάλου Στρατηλάτη και τη θάβει μαζί με το μαγικό δαχτυλίδι.

Νέα Υόρκη, σήμερα

Μια ομάδα αποτελούμενη από δύο αρχαιολόγους και τρεις πρώην στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων ξεκινά ένα επικό ταξίδι για την ανεύρεση του δαχτυλιδιού.

Η ομάδα αναζητεί στοιχεία για το δαχτυλίδι στο Παρίσι, την Αλεξάνδρεια, τη Δαμασκό, την Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος και το εντοπίζει τελικά στη Γερμανία, κρυμμένο από τους Ναζί, μετά από πολλές μάχες εναντίον των πληρωμένων δολοφόνων ενός επίδοξου πλανητάρχη.

Η αρχή μιας τριλογίας

Το «Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» https://www.pigi.gr/?product=to-daxtilidi-tou-megalou-alexandrou, είναι το πρώτο μιας τριλογίας. Θα ακολουθήσουν σύντομα «Ο Χαμένος Πάπυρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και ο «Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Η προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κέντρισε το ενδιαφέρον μου από παιδί. Μεγαλώνοντας, ξεκίνησα την επίπονη συλλογή των ιστορικών στοιχείων για τον Μεγάλο Αλέξανδρο, από διαφορετικές πηγές. Στοιχεία που έπρεπε να αξιολογηθούν και να διασταυρωθούν, επειδή στα κείμενα όσων κατέγραφαν τα ιστορικά γεγονότα, υπήρχαν πολλές ανακρίβειες τόσο στις ημερομηνίες όσο και στα ίδια τα γεγονότα. Επειδή «Το Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά στοιχεία, απαιτούσε πλήρη και ενδελεχή έρευνα πηγών», επισημαίνει ο συγγραφέας Γρηγόριος Σκλιάμης.

Μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη πλοκή, ηρωικές μάχες, έρωτες και εξερευνήσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η συνεχόμενη δράση καθηλώνει τον αναγνώστη μέχρι το τέλος και τον μεταφέρει στην πλοκή του βιβλίου, κάνοντάς τον να συμμετέχει στην αγωνία και τη συγκίνηση των πρωταγωνιστών.

“Εξαιρετικό, εξαιρετικό, εξαιρετικό από κάθε άποψη! Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει το αμιγώς ιστορικό στοιχείο με τη μυθοπλασία, γεμάτο δράση και περιπέτεια”, γράφει στην κριτική της η κ. Χρύσα Βασιλείου, αρθρογράφος στο Bookcity.gr

Γρηγόριος Σκλιάμης: ο Έλληνας συγγραφέας περιπετειών τύπου Ιντιάνα Τζόουνς!

Αυτή η περιπέτεια δράσης τύπου Ιντιάνα Τζόουνς με πρωταγωνιστές που ζουν στα άκρα την περιπέτεια αλλά και τον έρωτα, είναι μια πολύ καλή πρόταση για τους λάτρεις της περιπέτειας, των ιστορικών μυθιστορημάτων, αλλά και  όσων αγαπούν τα κυνήγια χαμένων θησαυρών, τη μυθολογία, την ιστορία, τον Μέγα Αλέξανδρο, τα ανεξιχνίαστα μυστήρια του παρελθόντος και δεν έχουν χάσει τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς και τα βιβλία του Νταν Μπράουν…

 

Το Μυστικό Του Πέτρινου Βιβλίου

Τον κοιτούσα κι ένιωθα τα πόδια μου να λυγίζουν . Να ο καρπός της χρυσής ελιάς , να και τα άνθη της αμυγδαλιάς. Το ποίημα. Τα πάντα άρχισαν να κάνουν κύκλους γύρω ου και… έχασα τις αισθήσεις μου. Μετά από λίγο συνήλθα , ξαπλωμένη σε μια πολυθρόνα της αίθουσας . Τα παιδιά, που βρίσκονταν όλα από πάνω μου, ρωτούσαν αι ξαναρωτούσαν τα ίδια πράγματα.

«Παιδιά , το Πέτρινο βιβλίο. Το σημάδι… Είδα το σημάδι. Η καρδιά… Το σχήμα πάνω του. Το ποίημα που σας διάβαζα εκείνο το πρωί. Εεε… τα λόγια της Ντιμάν και τα λόγια της Άρτεμης. Αχ, όλα  γυρίζουν στο κεφάλι μου. Η ξεναγός; Που είναι η ξεναγός;»

Έδινα τις απαντήσεις στις ενδεχόμενες ερωτήσεις τους . Μόνο που αυτοί δεν καταλάβαιναν τίποτε. Νόμιζαν ότι παραμιλούσα. Πήγα να σηκώσω την πλάκα του βωμού. Όλοι μ ένα στόμα φώναξαν «Μη».Εγώ ακάθεκτη. Έτρεξαν όλοι να με βοηθήσουν. Και ναι , η πλάκα μετακινήθηκε. Και εκεί, τυλιγμένο σε πάπυρους, βρισκόταν ένα βιβλίο. Το τράβηξα έξω κι άρχισα να το ξετυλίγω . Τα μάτια όλων έλαμψαν. Γέμισαν δάκρυα. Ναι, ήταν ένα από τα πέντε βιβλία του Δημήτριου και του Μάρκου. Στεκόμασταν μπροστά του. Δεν ήταν θρύλος, ήταν αλήθεια. Να κι ο τίτλος του: «Το μυστικό της Ζωής».

Μετά από τρεις ώρες διαβουλεύσεων του Μάριου και του Διευθυντή, και με την έγκριση ιστορικών και αρχαιολόγων, ύστερα κι από την υπογραφή των δύο συγγραφέων-Το χειρόγραφο τούτο έργο των Δημητρίου και Μάρκου Αυγερινού ανήκει στη Βιβλιοθήκη των Αιγών-μας δόθηκαν τα ανάλογα έγγραφα γνησιότητας και πατρότητας του βιβλίου. Φυσικά τους φαινόταν απίστευτο. Θεωρούσαν την όλη υπόθεση έναν θρύλο βγαλμένο από τα βάθη της ιστορίας. Δεν ήξεραν ότι ήταν πραγματικότητα και ζήτησαν κάποια στιγμή να μελετήσουν το συγκεκριμένο χειρόγραφο. Κάπου στο μυαλό μου φάνηκε ένας φόβος. Μήπως άρχιζε ένα κυνήγι για τον χαμένο θησαυρό;

https://iwrite.gr/bookstore/mystiko-petrinou-vivliou/

Η Μαμά Βέτα , η Λισάβω από το Ρουμλούκι, η Ελισάβετ Δελιοπούλου

«Μ ενδιαφέρει η ζωή και η παράδοση του τόπου μου. Τα ήθη και τα έθιμά μας στη Μακεδονία. Η ντοπιολαλιά μας, η ιστορία μας. Εμπνεύστηκα τη Λισάβω από αυτά . Απάντησα σε όσους ισοπεδώνουν μια ιστορία χιλιάδων χρόνων, την ιστορία της Μακεδονίας με μικρά σκέτς που μπορει κανείς να βρει στη διαδικτυακή πύλη «Αλεξάνδρεια-Γιδάς» όπου αρθογραφεί και στο youtube . Τα κείμενά μου ως «Μαμά Βέτα» αφορούσαν τη γυναίκα,  την Ελληνίδα μάνα και τη ζωή στην περιφέρεια που συχνά είναι πολύ δύσκολη. Για παράδειγμα, προκειμένου να κάνουν κάποιες δραστηριότητες τα παιδιά μας πηγαίνουμε με το αυτοκίνητο σε άλλες περιοχές. Από το χωριό μας για την Αλεξάνδρεια Ημαθίας έχουμε 3-4 λεωφορεία όλη την ημέρα. Η συγκοινωνία δεν είναι τακτική όπως συμβαίνει στις μεγάλες πόλεις. Πρέπει να οργανωθούμε για να μείνουμε στον τόπο μας και να λύσουμε τα προβλήματά μας», λέει η συγγραφέας Ελισάβετ Δελιοπούλου .Το διάβασμα και το γράψιμο , είναι για την ίδια, ένας τρόπος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, αλλά και μια φυσική συνέχεια των όσων έκανε τόσα χρόνια. Η Ελισάβετ (Βέτα) Δελιοπούλου, είναι κάτοικος Κυψέλης Ημαθίας, παντρεμένη με τρία παιδιά. Τελείωσε Σχολή Λογιστικής και εργάστηκε σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ως εργάτρια, πωλήτρια και υπάλληλος γραφείου.Ασχολείται με τη λαογραφία και τους παραδοσιακούς χορούς. Έχει γράψει πολλά θεατρικά για λογαριασμό πολιτιστικών συλλόγων, αποκλειστικά στη ντοπιολαλιά του τόπου της , του Ρουμλουκιού.

βιβλίοΓρηγόριος ΣκλιάμηςΕλισάβετ Δελιοπούλουκερδίστε