Corona Sapiens Project: Η ομάδα που μας καλεί να μοιράστουμε την εμπειρία μας από την καραντίνα (VIDEO)

Εδώ και λίγες εβδομάδες βιώνουμε τη νέα κανονικότητα που επέφερε ο κορωνοϊός και ακολούθησε την περίοδο εγκλεισμού στα σπίτια μας, το ιστορικό “lockdown”, που ζήσαμε για πρώτη φορά και ενδεχομένως να μην ξαναζήσουμε!

Ρεπορτάζ: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Πολλοί είδαν τον εγκλεισμό με αρνητική σκοπιά, αρνούμενοι να δεχτούν τις εξελίξεις με την εξάπλωση του ιού ταχύτατα σε ολόκληρο τον κόσμο. Άλλοι θεώρησαν πως είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουν πράγματα που δεν είχαν το χρόνο ή τη δυνατότητα να κάνουν νωρίτερα όπως γυμναστική, δουλειές στο σπίτι και πολλά ακόμα.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτό! Έγκειται στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του κάθε ατόμου το πώς αξιοποίησε το πρωτόγνωρο αυτό δίμηνο “διάλειμμα” από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Το πώς βίωσαν την καραντίνα και τον εγκλεισμό πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θέλει να μας μεταφέρει μια ομάδα γυναικών μέσω του “Corona Sapiens Project”, συλλέγοντας βίντεο, τα οποία κοινοποιούν στο κανάλι τους στο YouTube.

Στόχος του πρότζεκτ είναι να μοιραστεί ο καθένας από εμάς το πώς βίωσε την καραντίνα ενώ αναζητούνται απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το πώς επέδρασε στην καθημερινότητά μας ο περιορισμός, αν υπάρχει ανασφάλεια σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας, πώς εξακολουθεί να μας επηρεάζει συναισθηματικά, τι μπορούμε να μοιραστούμε και τι έχουμε ανάγκη να εκφράσουμε, ώστε η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία να δώσει δύναμη και αισιοδοξία στους υπόλοιπους.

Η ομάδα του “Corona Sapiens Project”, είδε τον σύγχρονο άνθρωπο ως ένα νέο ανθρώπινο είδος που δημιούργησε ο κορωνοϊός και ο εγκλεισμός, τον Corona Sapiens, παραφράζοντας χιουμοριστικά τον Homo Sapiens. Για το λόγο αυτό δημιούργησε μία συνθήκη εξερεύνησης του νέου αυτού παγκόσμιου είδους μέσω ενός κοινού “τόπου” επικοινωνίας, ώστε να είναι προσβάσιμος σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν με την προσωπική τους εμπειρία πανδημίας.

Κάθε εβδομάδα παρουσιάζονται νέες ιστορίες ανθρώπων, οι οποίοι μιλούν μέσα από την καρδιά τους, προσφέροντας ερεθίσματα για προβληματισμό και στοχασμό πάνω στην πραγματικότητα που βιώνουμε.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με την υπεύθυνη επικοινωνίας και ιδρυτικό μέλος της ομάδας, Ειρήνη Παπαδημητρίου, η οποία μίλησε για το εγχείρημα και την απήχηση που έχει μέχρι σήμερα: “Τα τέσσερα μέλη που ιδρύσαμε την ομάδα ασχολούμαστε με τον καλλιτεχνικό χώρο, κυρίως με την όπερα και το θέατρο. Μόλις έγινε ο εγκλεισμός μάς ήρθε η ιδέα για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Θέλαμε να μοιραστούμε ο ένας με τον άλλον το πώς βιώνουμε την καραντίνα αλλά και την περίοδο μετά από αυτή, ενώνοντας τις φωνές μας. Έτσι δημιουργήσαμε έναν ‘τόπο’, που θα συναντιούνται άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις αμφιβολίες μας. Ήταν κάτι πολύ συγκινητικό, ειδικά στην αρχή. Ήρθαμε σε επαφή με άτομα που είχαμε να μιλήσουμε καιρό. Δραστηριοποιήθηκαν άνθρωποι που δεν έχουν μεγάλη έφεση στα social media, άνθρωποι που δεν το περιμέναμε. Έχουμε ανεβάσει μέχρι σήμερα εφτά βίντεο ενώ υπάρχει ήδη υλικό για άλλα δύο με τρία. Γενικά μεγαλώνει η παρέα του Corona Sapiens”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ την σελίδα της ομάδας στο Facebook και εδώ την σελίδα στο Instagram

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More