Face mapping: Τι σημαίνει το σημείο που βγάζεις σπυράκια στο πρόσωπό σου;

Πόσο εκνευρισμένες μπορεί να είμαστε κάθε φορά που βλέπουμε ένα νέο σπυράκι στο πρόσωπό μας δε λέγεται! Μας χαλάει αμέσως η διάθεση και η πρώτη σκέψη που κάνουμε είναι πώς προέκυψε. Μπορεί περίοδο να μην περιμένουμε… Μήπως έχουμε άγχος και αγωνία για κάτι; Τι στο καλό συμβαίνει; Μερικές από αυτές είναι οι σκέψεις που κάνουμε αυτόματα, χωρίς – τις περισσότερες φορές- να καταλήγουμε σε μια απάντηση.

Με το face mapping, όμως, ίσως και να μπορέσεις να βρεις την απάντηση που ψάχνεις. Τι είναι, όμως, το face mapping; Πρόκειται για μια αρχαία Κινέζικη τεχνική σύμφωνα με την οποία τα σπυράκια έχουν άμεση συσχέτιση με κάποιο όργανο του σώματος ή κάτι εσωτερικό στο σώμα (π.χ. ορμόνες) ή μπορούν να προκληθούν από κάτι πολύ απλό, όπως η hair routine μας. Απίστευτα πράγματα, δε συμφωνείς;

Για να καταλάβεις και να αποκωδικοποιήσεις, όμως, το σπυράκι σου πρέπει πρώτα να εξετάσεις τη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου στην οποία και εμφανίστηκε. Είναι στο μάγουλο; Ή μήπως στο μέτωπο και το πηγούνι; Το σπυράκι σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές έχει και μια διαφορετική εξήγηση.

Σπυράκια στο μέτωπο: Τείνουν να σχετίζονται με το στρες ή με μια όχι και τόσο ισορροπημένη διατροφή. Τα συγκεκριμένα σπυράκια έχουν σχέση με το λεπτό έντερο και ειδικότερα αυτά που εμφανίζονται ανάμεσα στα φρύδια έχουν να κάνουν με το συκώτι. Για να αποφεύγεις τέτοιου είδους ξεσπάσματα, καλό είναι να ελαττώσεις την κατανάλωση αλκοόλ, την πρόσληψη ινών, ενώ βοηθούν πολύ τα υγρά (νερό, τσάι κλπ.), αλλά και η κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφών (λεμόνι, φρούτα του δάσους κλπ.).

Υπάρχει, όμως, ακόμη ένας ένοχος για αυτά τα σπυριά στο μέτωπο: τα προϊόντα styling για τα μαλλιά σου. Ειδικά αν έχεις αφέλειες, ο ιδρώτας από τη ζέστη και τα μαλλιά σε αυτό το σημείο, αλλά και τα προϊόντα styling μπορούν να οδηγήσουν σε breakouts. Φρόντισε, λοιπόν, να πλένεις πολύ καλά το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ, ώστε να απομακρύνεις κάθε ίχνος ιδρώτα και βακτηρίων.

Σπυράκια στο μάγουλο: Τα μάγουλα έχουν άμεση συσχέτιση με το στομάχι και τους πνεύμονες. Απόφυγε παγωμένα ροφήματα, τα οποία αναστατώνουν το στομάχι σου και περιόρισε σημαντικά το κάπνισμα. Αν, όμως, δεν καπνίζεις και συνεχίζεις να έχεις σπυράκια, τότε φταίει… το κινητό σου τηλέφωνο. Θυμήσου λίγο, πότε ήταν η τελευταία φορά που απολύμανες την οθόνη του κινητού; Το αφήνεις στο τραπέζι, το βάζεις στην τσάντα ή την τσέπη σου και μετά το ακουμπάς στο μάγουλο για να μιλήσεις. Επόμενο δεν είναι εκεί να καταλήγουν όλα τα μικρόβια και βακτήρια που έχουν συγκεντρωθεί πάνω στο κινητό;

Σπυράκια στο πηγούνι: Η ακμή σε αυτήν την περιοχή οφείλεται στις ορμόνες. Ειδικότερα, η ορμόνη ανδρογόνο υπερδιεγείρει τη λιπαρότητα σε αυτό το σημείο και μεταβάλλει τη συμπεριφορά των κυττάρων του δέρματος, συμβάλλοντας στην έξαρση της ακμής. Το σαγόνι, όμως, έχει σχέση και με τα όργανα αναπαραγωγής. Για αυτό καλό είναι να επισκεφθείς τον δερματολόγο σου σε περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει σε αυτήν την περιοχή. Αυτός είναι ο ειδικός που θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα.

Πηγή: queen.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More