Nanotexnology 2020: Εντυπωσιακές οι συμμετοχές στο διεθνές virtual και live πολυσυνέδριο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του NANOTEXNOLOGY 2020, του μεγαλύτερου επιστημονικού πολυγεγονότος που γίνεται σε ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Virtualκαι Liveστο ξενοδοχείο PortoPalace, από τις 4 έως και τις 11 Ιουλίου, έγιναν 407 παρουσιάσεις από επιστήμονες, ερευνητές, εκπροσώπους εταιρειών από 49χώρες από όλο τον κόσμο.

Σημαντικό μέρος του ΠολυσυνεδρίουNanotexnology 2020 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Εργαστήριο ΝανοτεχνολογίαςLTFNτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε η έκθεση προϊόντων καινοτομίας που εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες και το κοινό.

Στην έκθεση προιόντων νανοτεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως και τις 10 Ιουλίου στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου PortoPalace παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων εντυπωσιακότατες εφαρμογές από την ελληνική εταιρεία OrganicElectronicTechnologies(  https://oe-technologies.com/) στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού, των ενεργειακών κτιρίων, της μόδας αλλά και κυρίως της «έξυπνης πόλης». Στα πλαίσια της έξυπνης πόλης διάφορες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα η υψηλής αισθητικής, ενεργειακά αυτόνομης  έξυπνης στάσης λεωφορείου με ενσωματωμένα εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά και την σήμανση και φωτισμό με την νέα γενιά εύκαμπτων οργανικών LED,όπου οι επιβάτες μπορούν να φορτίζουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές και να παρακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες (π.χ για το Δήμο, τις συγκοινωνίες, την άφιξη του λεωφορείου, κλπ), και οι δήμοι να έχουν έσοδα από τις διαφημίσεις.

Στη διάρκεια της Έκθεσης παρουσιάστηκε το σπρέι χεριών με αντισηπτικές ιδιότητες που ενισχύουν νανοσωματίδια με μαστίχα Χίου, ένα ιδιαίτερο προϊόν που παρασκευάστηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την εταιρεία ΝανοϊατρικήςBLNanobiomed.(http://bl-nanobiomed.com/)

Δυναμικό παρών έδωσε και ο Σύνδεσμος εταιρειών HOPE-A  (http://www.hope-a.com/),ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και Εκτυπωμένης Ενέργειας, που αριθμεί περισσότερες από 40 ελληνικές εταιρείες σε όλη τη χώρα. Ο Σύνδεσμος HOPE-Aσυμμετέχει σε ένα σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων το πρόγραμμα CORNETγια τη ενδυνάμωση των σχέσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ ερευνητών και εταιρειών, ενώ ο Σύνδεσμος έχει υπογράψει συνεργασίες με αντίστοιχους συνδέσμους σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως της Κορέας, Ιαπωνίας, Κίνας, Γερμανίας, Γαλλίας κλπ.

Στην κεντρική ομιλία του NANOTEXNOLOGY 2020 που διεξήχθη ζωντανά και διαδικτυακά, πήρε μέρος και ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη διοργάνωση, την έκθεση και τις συμμετοχές.

Η ελληνική «έξυπνη» στάση, τα καινοτόμα συστήματα ενέργειας και φωτισμού για μεγάλες και μικρότερες επιφάνειες με νέου τύπου ελαφρά, εύκαμπτα και φιλικά προς το περιβάλλον φωτοβολταϊκά που κατασκευάζονται στη χώρα μας, κέρδισαν τις εντυπώσεις των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, των αντιδημάρχων Ευόσμου-Κορδελιού Χρίστου Φωτιάδη και Ανδρέα Λαφαζανίδη,  αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνου Γιουτίκα που επισκέφθηκαν την Έκθεση καθώς και πλήθος επιχειρηματιώντόσο από την περιοχή της Θεσσαλονίκης όσο και από την Αθήνα. Το ενδιαφέρον δημάρχων από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την υιοθέτηση των ελληνικών καινοτομιών στους δημοτικούς χώρους είναι πλέον ιδιαίτερα έντονο.

Η ελληνική καινοτομία που παράγεται κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι άοκνες προσπάθειες του καθηγητή Στέργιου Λογοθετίδη και επικεφαλής του Εργαστηρίου ΝανοτεχνολογίαςLTFNτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη της πόλης ως κέντρο Νανοτεχνολογίας, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο  έγιναν το επίκεντρο της επίσκεψης του Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρο Καράογλου και του βουλευτή ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα, στην Έκθεση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2020 ανανεώνει το ραντεβού της για το καλοκαίρι του 2021 με επίκεντρο όπως πάντα τη Θεσσαλονίκη.

https://www.nanotexnology.com/

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More